Coaching en ambulante thuisbegeleiding

Sommige mensen hebben een veranderwens. Je voelt je ergens niet prettig bij of je wilt iets leren of jezelf verder ontwikkelen. Je kunt hierbij denken aan een opleidingswens, vriendschappen aangaan, je inzetten voor een ander of de maatschappij, vrijwilligers werk of een betaalde baan. Soms lukt het niet dit helemaal zelfstandig van de grond te krijgen. Coaching kan dan uitkomst bieden. Samen onderzoeken we jouw veranderwens en maken een stappenplan hoe jij dit wilt en kan gaan realiseren.

 

Soms heeft iemand ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen leven. Je kunt hierbij denken aan hulp bij het runnen van je huishouden, je administratie of financiën, of een gezonde levensstijl. Misschien heb je net een rot periode achter de rug of ervaar je dagelijks een druk die het leven in onze maatschappij soms met zich mee brengt. Thuisbegeleiding kan dan uitkomst bieden. Samen brengen we jouw hulpvraag in kaart en maken we een plan van aanpak zodat jij verder kan herstellen en weer de regie over jouw leven kan nemen.

 

Voor zowel coaching als thuisbegeleiding onderzoeken we wat je zelf goed afkunt, wie in jouw omgeving van betekenis voor jouw plan kan zijn en of er misschien een maatje of een vrijwilliger iets voor jou kan betekenen. Misschien vind je wel aansluiting of ondersteuning bij het plaatselijke buurthuis of de bakker op de hoek.

coaching

Mijn visie & missie

Visie

De herstelvisie of -benadering is in de loop der jaren doordrongen in mijn werkwijze. Eigenlijk ben ik van mening dat ieder mens in zekere zin aan herstel doet. Je zoekt namelijk continu naar een ‘manier van leven’ en ‘de dingen aanpakken’ die het beste bij jouw situatie op dat moment past. Soms maak je fouten, daar denk je dan weer over na en daar leer je dan weer van. Door de jaren heen leert ieder mens op eigen wijze zichzelf steeds beter kennen en goede en gezonde keuzes te maken. Het belangrijkste bij een veranderwens of in een herstelproces is dat je in beweging komt.

 

Ik ben van mening dat ieder mens recht heeft op een zo prettig, zelfredzaam en betekenisvol leven als mogelijk is. Door in beweging te komen creëer je ervaringen, mogelijkheden en kansen.

 

Missie

Als coach/begeleider help ik jou je krachten en valkuilen te vinden en te herkennen. We komen met kleine stapjes in beweging en de focus ligt op jouw verander- en/of herstelproces. Samen zorgen we er voor dat jij de regie (weer) over jouw leven neemt.

Werkwijze

Om tot een goede samenwerking te kunnen komen is het belangrijk dat wij elkaar goed leren kennen. Zo weten we wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar kunnen verwachten. Door jouw hulpvraag of veranderwens goed te onderzoeken zijn wij beter in staat een goed plan te maken. Gedurende jouw traject of proces zullen we regelmatig bespreken of we nog op de juiste weg zitten en of er wellicht iets bijgestuurd moet worden.

coaching
coaching

Financiering

In de meeste gemeenten kun je voor zorg of begeleiding een persoonsgebonden budget, een PGB aanvragen. Je kunt bij het WMO loket van jouw eigen gemeente terecht om de aanvraag te doen of vragen te stellen over de aanvraag. Je kunt ook hulp vragen om de aanvraag te doen, dit is per gemeente weer anders georganiseerd. In Amsterdam kun je dit bijvoorbeeld doen bij het buurtteam van jouw stadsdeel.

 

Kom je niet in aanmerking voor een PGB maar wil je wel graag ondersteuning dan zijn de kosten € 70,00 per uur excl. 21% BTW.